Verbindend gezag bij gedragsproblemen


INSCHRIJVEN Dinsdag 2 februari 2021 Utrecht
 

Geweldloos verzet bij gedragsproblemen
In onze huidige maatschappij werkt de oude autoriteit niet meer. Hoe geef je grenzen, regels en structuur aan op een manier die bij de jeugd van vandaag past? Hoe blijf je tegelijkertijd in contact met kinderen en jongeren. Dit kan zeker lastig zijn als er sprake is van gedragsproblemen zoals schoolweigering, weglopen, agressie of verslaving (drugs, game, drank).

Verbindend gezag, Geweldloos verzet en Waakzame zorg zijn onderdeel van Nieuwe autoriteit dat Haim Omer heeft ontwikkeld om negatieve interactiepatronen en machteloosheid te doorbreken. Het biedt handvatten om de band met het kind te versterken zonder dat er in destructief en onacceptabel gedrag wordt meegegaan.

In de workshop op 2 februari laat Ilse van den Heuvel zien hoe Nieuwe autoriteit er in de praktijk uit kan zien. Aan de hand van praktische oefeningen komen verschillende interventies van Verbindend gezag en Geweldloos verzet aan bod: zoals relatiegebaren, vastberaden aanwezigheid, uitgestelde reactie, escalatie-ladders en sit-ins.

Programma
13.00 uur w Inloop en koffie  

13.30 u Inleiding, theorie en achtergrond
15.00 uur w Pauze
15.15 u Praktisch oefenen en casuïstiek
16.45 uur w Einde
 
Leerdoelen
Na het volgen van deze workshop:
• heeft u inzicht in de theorie en achtergrond van Nieuwe autoriteit van Haim Omer
• heeft u kennis genomen met Geweldloos verzet, Verbindend gezag en Waakzame zorg
• weet u welke praktische interventies er vanuit Verbindend gezag en Geweldloos verzet kunnen worden ingezet
• weet u hoe u hoe en wanneer u deze kunt inzetten bij jongeren met gedragsproblemen.
 
Op dit moment kan de workshop veilig en volgens de geldende maatregelen plaatsvinden in Domstad Utrecht. Mocht dat de komende tijd veranderen dan zal de workshop op 2 februari online worden aangeboden.  
Ilse van den Heuvel
Ilse werkte meer dan 20 jaar in de gespecialiseerde jeugdzorg, als gezinshulpverlener, manager, intervisor en trainer. In 2013 kwam ze in contact met de methode van Haim Omer en bracht deze training binnen de gespecialiseerde jeugdzorg in West-Brabant. Sinds 2018 biedt ze trainingen aan professionals in het onderwijs en de GGZ. 
 
 
 
Doelgroep
Psychologen, orthopedagogen, (psycho)therapeuten, eerstelijnspsychologen, spv’ers, coaches en andere hulpverleners die in hun werk in aanraking komen met jongeren met een gedragsproblemen.
 
Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd voor jeugdprofessionals bij het SKJ.

Bij voldoende belangstelling kan er accreditatie aangevraagd worden bij specifieke registers. Heeft u hier belangstelling voor? Stuur dan een email naar info@11congressen.nl.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor accreditatie bij bovenstaand register hebben we uw registratienummer nodig. Bij inschrijving kunt u uw registratienummer doorgeven. Het is belangrijk dat u een (correct) registratienummer doorgeeft, anders kunnen we uw aanwezigheid helaas niet doorgeven of opvoeren. Mocht u het onverhoopt vergeten bij inschrijving, mail dan naderhand uw naam, adres, registratienummer en de betreffende bijeenkomst naar info@11congressen.nl.

Voor het verkrijgen van accreditatiepunten is aanwezigheid verplicht.
 

Deelname
Deelname aan de masterclass kost € 145,-.

Dit is inclusief koffie, thee en het boek van Nieuwe autoriteit voor ouders van Haim Omer (ter waarde van € 20,-). U ontvangt het boek tijdens de workshop.

11 congressen is CRKBO geregistreerd, dus de deelnamegelden zijn vrij van BTW.

Annulering
Annuleren is mogelijk tot 4 januari 2021. Dit dient schriftelijk (per email) te gebeuren. Er worden dan wel € 25,- administratiekosten in rekening gebracht. Als u de deelnamegelden al heeft voldaan, vindt restitutie plaats onder aftrek van deze administratiekosten. Vanaf 5 januari 2021 kunt u helaas niet meer annuleren en bent u het gehele inschrijfbedrag verschuldigd. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.

Bij verhindering kan een deelnemer zich zonder kosten laten vervangen, mits dit van tevoren schriftelijk aan de organisatie wordt gemeld.
 

Op dit moment kan de workshop veilig en volgens de geldende maatregelen plaatsvinden in Domstad Utrecht. Mocht dat de komende tijd veranderen dan zal de workshop op 2 februari online worden aangeboden.

routekaart domstad
Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Openbaar vervoer
Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet het gebouw voor u in de zijstraat.

Met de sneltram bij halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet het gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Met de auto
Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Parkeren
De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Op de parkeerplaats van Domstad zelf, aan de achterzijde van het pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen).

U kunt ook parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Meer informatie vindt u op goedopweg.nl
 

Hogrefe Uitgevers

Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Hieronder treft u de boeken van Haim Omer aan die zij uitgeven.

Klik op de omslagen voor meer informatie.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Alle deelnemers ontvangen het boek
Nieuwe autoriteit voor ouders
van Haim Omer!