Oplossingsgerichte therapie in de praktijk

voorzijde ot in de praktijk 2016 kopie
Donderdag 12 mei 2016 Domstad Utrecht
Heeft reeds plaatsgevondenBrochure


Oplossingsgerichte therapie (OT) is een zeer praktische therapievorm, ontwikkeld door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg. In plaats van op problemen en stoornissen te focussen, neemt OT de gewenste situatie van de cliënt als uitgangspunt. Om die te bereiken wordt er gebruikgemaakt van de kracht en oplossingen van cliënten zelf.
 
In de Masterclass Oplossingsgerichte therapie in de praktijk worden de uitgangspunten en belangrijkste interventies aan de hand van heldere voorbeelden en casussen gepresenteerd. Eerst wordt stilgestaan bij de paradigma-verschuiving in OT: de cliënt als subject in plaats van object van onderzoek. Daarna wordt geïllustreerd hoe dit zich vertaalt in het toepassen van praktische interventies zoals het stellen van de beginvraag, exploreren van de gewenste situatie, complimenteren, gebruik van schaalvragen en mandateren.
 
herman de hooghHerman de Hoogh werkt als gz-psycholoog bij Centiv. Centiv heeft als een van de eerste instellingen in Nederland het Keurmerk Basis GGZ gekregen van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ.
Daarnaast geeft Herman trainingen in oplossingsgerichte therapie, is hij oprichter van het Netwerk Oplossingsgericht Werkenden (NOW) en mede-oprichter en bestuurslid van de Vereniging voor Oplossingsgerichte Professionals Nederland (VOPN).
Herman staat bekend om zijn enthousiasmerende manier van presenteren. Moeiteloos vlecht hij praktijkvoorbeelden en interventies aaneen en neemt hij u mee in een sneltreinvaart naar het punt waarop u zelf de volgende dag aan de slag kunt met de eerste oplossingsgerichte interventies.
 

Doelgroep
Psychologen, (psycho)therapeuten, eerstelijnspsychologen, psychiaters en iedereen die aan de slag wil met oplossingsgerichte therapie of op zoek is naar verdieping van zijn of haar oplossingsgerichte vaardigheden.
 

Deelname aan de masterclass kost € 139,-
Dit is inclusief btw, koffie en thee.

Bovendien ontvangt elke deelnemer het boek Oplossingsgerichte therapie in de praktijk van Steve de Shazer en Yvonne Dolan! U ontvangt het boek tijdens de masterclass.

Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 14 april 2016 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 45,- administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
 

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet ons gebouw voor u in de zijstraat.
Met de sneltram halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet ons gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen).

U kunt ook parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Meer informatie vindt u op www.slimutrechtin.nl

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers
Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Naast het boek van Steve de Shazer en Yvonne Dolan zijn er nog meer titels verschenen in de serie In de praktijk.

Hieronder een selectie. Klik op de omslagen voor meer informatie.

voorzijde boek schemavoorzijde boek retvoorzijde boek psychodynamischevoorzijde boek oplossingsgerichtvoorzijde boek narratievevoorzijde boek dbtvoorzijde boek cgtvoorzijde boek actvoorzijde boek eft
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

omslag ot in de praktijk
 
 
Alle deelnemers ontvingen het boek
Oplossingsgerichte therapie
in de praktijk

van Steve de Shazer
en Yvonne Dolan!