Narratieve therapie in de praktijk

voorzijde narratieve therapie in de praktijk
Dinsdag 3 februari 2015 Domstad Utrecht
Heeft reeds plaatsgevondenBrochure


Narratieve therapie is een respectvolle benadering van helpende gesprekken met een sterke focus op kwaliteiten, vaardigheden en waarden.
 
Narratieve therapie is ontwikkeld door Michael White en biedt een krachtgerichte, empowerende begeleidingsvorm, geschikt voor een brede waaier van problemen en beperkingen. Mensen worden geholpen om op verhaal te komen. Bedoeling is om van hun ervaringen, gedachten en gevoelens een nieuw verhaal te maken, een verhaal dat hen sterker maakt en terugplaatst in hun waarde. Deze manier van werken versterkt niet alleen cliënten maar verrijkt ook de hulpverleners: zij worden zelf ook geraakt door de verhalen die cliënten – met hun hulp – ontwikkelen.

In deze masterclass zette Johan Van de Putte de uitgangspunten van narratieve therapie uiteen en aan de hand van voorbeelden en casussen presenteerde hij de belangrijkste interventies.
 

Johan Van de Putte is psycholoog, psychotherapeut, mindfulnessdocent en docent narratieve therapie. Hij is opgeleid door Michael White aan het Dulwich Centre in Adelaide, Australië.
 

Doelgroep
Psychologen, (psycho)therapeuten, psychiaters en iedereen die aan de slag wil met narratieve therapie of op zoek is naar verdieping van zijn of haar kennis van narratieve therapie.

Accreditatie
De FGZP heeft de masterclass met 3 punten geaccrediteerd voor gezondheidszorgpsycholoog-specialisten.
 

Deelname aan de masterclass kostte € 139,-
Dit is inclusief btw, koffie en thee.

Bovendien ontving elke deelnemer het boek Narratieve therapie in de praktijk van Michael White! U ontvangt het boek tijdens de masterclass.

Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 3 januari 2015 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 35,00 administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
 

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet ons gebouw voor u in de zijstraat.
Met de sneltram halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet ons gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg).
Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen). De tarieven zijn door de gemeente bepaald en bedragen € 3,41 per uur, € 23,78 voor een dagkaart (9.00 – 23.00 uur) en € 8,13 voor een avondkaart (19.00 – 23.00 uur).

Wij attenderen u ook op de mogelijkheid van parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Dit alles voor slechts 5,00 euro. Meer informatie vindt u op www.slimutrechtin.nl

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers
Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Naast het boek van Michael White zijn er nog meer titels verschenen in de serie In de praktijk. Zie www.hogrefe.nl voor meer info. Hieronder een selectie. Klik op de omslagen voor meer informatie.

In de praktijk - Schemagerichte therapieIn de praktijk - Rationeel emotieve gedragstherapieIn de praktijk - Psychodynamische therapieIn de praktijk - Positieve psychologieIn de praktijk - Oplossingsgerichte therapieIn de praktijk - Narratieve therapieIn de praktijk - Dialectische gedragstherapieIn de praktijk - Cognitieve gedragstherapieIn de praktijk - Acceptatie en commitmenttherapie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

voorzijde boek white met schaduw
 
Alle deelnemers ontvingen het boek
Narratieve therapie in de praktijk
van Michael White!


Deze masterclass wordt georganiseerd door 11 congressen in samenwerking met Hogrefe Uitgevers.