Dinsdag 21 mei 2019 Veenendaal
Boosheid, woedeaanvallen, angst, frustratie, verdriet en somberheid: veel kinderen en adolescenten hebben problemen met emotieregulatie. Zeker kinderen met autisme, depressie, gehechtheidsproblemen, borderline of hoogbegaafdheid hebben vaak moeite om hun emoties te reguleren.
Emotieregulatieproblemen kunnen zich zowel externaliserend voordoen in de vorm van boosheid en antisociaal gedrag, als internaliserend in de vorm van angst, verdriet of depressie. In beide gevallen kunnen kinderen, jongeren en hun omgeving er bijzonder veel last van hebben.
Tijdens het congres schetsen vooraanstaande deskundigen de laatste stand zaken wat betreft theorie en onderzoek. Daarnaast staan zij uitgebreid stil bij de praktijk aan de hand van informatieve voorbeelden en uitgewerkte casussen.
Programma
09.00 uur u Registratie en koffie
09.45 uur u Opening dagvoorzitter
09.50 u Carolien Rieffe
10.45 u Guy Bosmans
11.40 uur u Koffiepauze
12.05 u Laura Wante
13.00 uur u Lunch
14.00 u Marieke Schuppert
15.20 u Eleonoor van Gerven
16.15 uur u Borrel

Carolien Rieffe is bijzonder hoogleraar Sociale en Emotionele Ontwikkeling bij Kinderen met Auditieve en/of Communicatieve Beperkingen op de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden.

Guy Bosmans is klinisch psycholoog en gedragstherapeut en verbonden aan de onderzoekseenheid Gezins- en Orthopedagogiek, KU Leuven. Hij is gespecialiseerd in gehechtheidsproblemen bij kinderen en jongeren en betrokken bij onderzoek in de jeugdzorg.

Laura Wante is klinisch psycholoog en verbonden aan de onderzoeks-groep Klinische ontwikkelingspsychologie van de universiteit Gent. Ze is gepromoveerd op een onderzoek naar de onderliggende cognitieve en emotionele mechanismen van depressie bij adolescenten.

Marieke Schuppert is als kinder- en jeugdpsychiater werkzaam bij Accare, kinder- en jeugdpsychiatrie in Groningen. Ze is gepromoveerd op een onderzoek naar emotieregulatie bij jongeren met kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis.

Eleonoor van Gerven is pedagoog en adviseert en begeleidt vanuit haar praktijk Slim! Educatief scholen inzake hoogbegaafdheid. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en continuering van de post-hbo-registeropleiding Specialist Begaafdheid SE/ZOO® en voor de post-hbo-registeropleiding Specialist Begaafd & Speciaal.
Kinder- en jeugdpsychologen, (ortho)pedagogen, klinisch psychologen, therapeuten, psychiaters, leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, logopedisten, onderwijsbegeleidingsdiensten en iedereen die te maken heeft met emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren.
Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor kinder- en jeugdpsychologen (NIP), orthopedagogen (NVO), klinisch (neuro)psychologen (FGZPt), psychiaters (NVvP), oefentherapeuten (VvOCM) en jeugdprofessionals (SKJ).
De FGZPt heeft het congres met 5 punten geaccrediteerd voor klinisch (neuro)psychologen.
De NVVP heeft het congres met 5 punten geaccrediteerd voor psychiaters.
De SKJ heeft het congres met 5 punten geaccrediteerd voor jeugdprofessionals (SKJ203547).
VvOCM heeft het congres met 4,5 punt geaccrediteerd voor oefentherapeuten.
NIP K&J en NVO OG hebben het congres als volgt geaccrediteerd:
• herregistratie: 5 punten
• opleiding – diagnostiek: 0,5 punten
• opleiding – behandeling: 1,5 punten
• opleiding – overig taken: 0,5 punten
Bij voldoende belangstelling kan er eventueel ook accreditatie aangevraagd worden bij andere registers. Heeft u hier belangstelling voor? Stuur dan een email naar info@11congressen.nl.
Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor accreditatie bij een van bovenstaande registers hebben we uw registratienummer(s) nodig. Bij inschrijving kunt u uw registratienummer(s) doorgeven. Het is belangrijk dat u (correcte) registratienummer(s) doorgeeft, anders kunnen we uw aanwezigheid helaas niet doorgeven of opvoeren. Mocht u het onverhoopt vergeten bij inschrijving, mail dan naderhand uw naam, adres, registratienummer en het betreffende congres naar info@11congressen.nl.
Voor het verkrijgen van accreditatiepunten is aanwezigheid op het congres verplicht.
Deelname aan het congres kost € 269,-.
Dit is inclusief koffie, thee, lunch, borrel, congresmaterialen, bewijs van deelname en pdf’s van de presentaties (deze laatste worden achteraf gemaild).
11 congressen is CRKBO geregistreerd, dus de deelnamegelden zijn vrij van BTW.
Annulering
Annuleren is mogelijk tot 23 april 2019. Dit dient schriftelijk (per email) te gebeuren. Er worden dan alleen administratiekosten (€ 45,-) in rekening gebracht. Als u de deelnamegelden al heeft voldaan, vindt restitutie plaats onder aftrek van deze administratiekosten. Vanaf 23 april 2019 kunt u helaas niet meer annuleren en bent u het gehele inschrijfbedrag verschuldigd.
Bij verhindering kan een deelnemer zich zonder kosten laten vervangen door een collega, mits dit van tevoren schriftelijk bij de organisatie wordt aangevraagd.
Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
www.hotelveenendaal.com
Openbaar Vervoer
Hotel Veenendaal ligt op slechts enkele minuten loopafstand van station Veenendaal-De Klomp. Bussen en treinen stoppen op dit station. Bekijk hier de wandelroute van het station naar het hotel.
Met de auto
Hotel Veenendaal ligt direct aan de A12 en is ideaal bereikbaar met de auto. Bovendien parkeert u gemakkelijk en gratis in de ruime parkeergarage.
Op de A12 neemt u afslag 23, Veenendaal-WEST.
Vanuit Utrecht slaat u onderaan de snelweg linksaf.
Bij de eerste verkeerslichten voorbij McDonald’s gaat u rechtsaf, de Voorpoort.
Vanuit Arnhem gaat u onderaan de snelweg rechtdoor.
Bij de tweede rotonde neemt u de tweede afslag.
Of plan uw route met Google Maps.