Emotieregulatie bij kinderen en adolescenten 2017


PRESENTATIES Donderdag 2 november 2017 Veenendaal
 

Emotieregulatie bij kinderen en adolescenten
Boosheid, woedeaanvallen, angst, frustratie, verdriet en somberheid: veel kinderen en adolescenten hebben problemen met emotieregulatie. Zeker kinderen met ASS, ADHD, ODD, CD, angststoornissen of LVB hebben vaak moeite om hun emoties te reguleren.

Emotieregulatieproblemen kunnen zich zowel externaliserend voordoen in de vorm van boosheid en antisociaal gedrag, als internaliserend in de vorm van angst, verdriet of depressie. In beide gevallen kunnen kinderen, adolescenten en hun omgeving er bijzonder veel last van hebben.

Tijdens het congres schetsen vooraanstaande deskundigen de laatste stand zaken wat betreft theorie en onderzoek. Daarnaast staan zij uitgebreid stil bij de praktijk aan de hand van informatieve voorbeelden en uitgewerkte casussen.
 
Programma
09.00 uur u Registratie en koffie

10.00 uur u Opening dagvoorzitter
10.00 uur u dr. Mariët van der Molen

10.05 uur u Emotieregulatie bij kinderen en jongeren met ODD en CD
10.05 uur u prof.dr. Walter Matthys

10.40 uur u Emotieregulatie bij kinderen met een angststoornis
10.40 uur u prof.dr. Peter Muris

11.35 uur u Koffiepauze

12.05 uur u Emotieregulatie bij kinderen en jongeren met ADHD
12.05 uur u prof.dr. Roeljan Wiersema

13.00 uur u Lunch

14.00 uur u Emotieregulatie bij kinderen met een LVB
14.00 uur u dr. Mariët van der Molen

14.55 uur u Koffiepauze

15.20 uur u Emotieregulatie bij jongeren met autisme
15.20 uur u drs. Jeroen Bartels

16.15 uur u Borrel
 

Deelnemers kunnen de presentaties hier downloaden.
 

prof.dr. Walter Matthys
Walter Matthys is emeritus hoogleraar aan de Universiteit Utrecht met als leeropdracht Agressie bij kinderen. Hij heeft onderzoek gedaan naar psychologische en neurobiologische oorzaken van gedragsproblemen en naar methoden om gedragsproblemen te beïnvloeden. Als kinder- en jeugdpsychiater was hij werkzaam bij het UMC Utrecht.
 
prof.dr. Peter Muris
Peter Muris is hoogleraar Ontwikkelingspsychopathologie aan de vakgroep Klinische psychologie van de Universiteit Maastricht. Tevens is hij werkzaam als GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut in een tweedelijnsinstelling voor kinderen en jongeren.
 
 
prof.dr. Roeljan Wiersema
Roeljan Wiersema is hoofddocent en verbonden aan de onderzoeksgroep Ontwikkelingsstoornissen van de vakgroep Experimenteel-Klinische en gezondheidspsychologie van de Universiteit Gent.
 
 
dr. Mariët van der Molen
Mariët van der Molen is ontwikkelingspsycholoog. Ze is gepromoveerd op het werkgeheugen en de trainingsmogelijkheden daarvan bij jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Na jaren in de praktijk en op universiteiten gewerkt te hebben, is zij in 2017 haar eigen onderzoek, onderwijs, en adviesbureau gestart.
 
drs. Jeroen Bartels
Jeroen Bartels is gz-psycholoog en werkt met kinderen, jongeren en volwassenen met autisme en zelfcontroleproblemen. Momenteel werkt hij wisselend in Spanje en Nederland als behandelaar binnen de hulpverlening en als docent bij verschillende nascholingsorganisaties. 
 
 
Doelgroep
Kinder- en jeugdpsychologen, (ortho)pedagogen, klinisch psychologen, therapeuten, psychiaters, leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, logopedisten, onderwijsbegeleidingsdiensten en iedereen die te maken heeft met emotieregulatieproblemen bij kinderen en jongeren.
 
Accreditaties
Accreditatie is aangevraagd voor: kinder- en jeugdpsychologen (NIP), orthopedagogen (NVO), klinisch (neuro)psychologen (FGZPt), psychiaters (NVVP), logopedisten (NVLF), vaktherapeuten (SRVB) en jeugdprofessionals (SKJ).
 
• De NVVP heeft het congres met 4 punten geaccrediteerd.
• De SKJ heeft het congres met 2,5 punt geaccrediteerd (SKJ200248).
• De NVLF heeft het congres met 4,5 punt geaccrediteerd.
• De FGZPt heeft het congres met 5 punten geaccrediteerd voor klinisch (neuro)psychologen.
• De SRVB heeft het congres voor vaktherapeuten geaccrediteerd.
• NIP K&J en NVO OG hebben het congres als volgt geaccrediteerd:
– herregistratie: 5 punten
– opleiding – diagnostiek: 0,5 punten
– opleiding – behandeling: 1,5 punten
– opleiding – overig taken: 0,5 punten
 
Bij voldoende belangstelling kan er eventueel ook accreditatie aangevraagd worden bij andere registers. Heeft u hier belangstelling voor? Stuur dan een email naar info@11congressen.nl.
 
Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor accreditatie bij een van bovenstaande registers hebben we uw registratienummer(s) nodig. Bij inschrijving kunt u uw registratienummer(s) doorgeven. Het is belangrijk dat u (correcte) registratienummer(s) doorgeeft, anders kunnen we uw aanwezigheid helaas niet doorgeven of opvoeren. Mocht u het onverhoopt vergeten bij inschrijving, mail dan naderhand uw naam, adres, registratienummer en het betreffende congres naar info@11congressen.nl.
 
Voor het verkrijgen van accreditatiepunten is aanwezigheid op het congres verplicht.
 
Deelname
Deelname aan het congres kost € 259,-.
Dit is inclusief koffie, thee, lunch, borrel, congresmaterialen, bewijs van deelname en pdf’s van de presentaties (deze laatste worden achteraf gemaild).

11 congressen is CRKBO geregistreerd, dus de deelnamegelden zijn vrij van BTW.
 
Annulering
Annuleren is mogelijk tot 5 oktober 2017. Dit dient schriftelijk (per email) te gebeuren. Wij brengen dan alleen € 45,- administratiekosten in rekening. Als u de deelnamegelden al heeft voldaan, vindt restitutie plaats onder aftrek van deze administratiekosten. Vanaf 5 oktober 2017 kunt u helaas niet meer annuleren en bent u het gehele inschrijfbedrag verschuldigd.

Bij verhindering kan een deelnemer zich zonder kosten laten vervangen, mits dit van tevoren schriftelijk bij de organisatie wordt aangevraagd.

Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
 


 
Van der Valk Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal
www.hotelveenendaal.com

Openbaar Vervoer
Hotel Veenendaal ligt op slechts enkele minuten loopafstand van station Veenendaal-De Klomp. Bussen en treinen stoppen op dit station. Bekijk hier de wandelroute van het station naar het hotel.

Met de auto
Hotel Veenendaal ligt direct aan de A12 en is ideaal bereikbaar met de auto. Bovendien parkeert u gemakkelijk en gratis in de ruime parkeergarage.

Op de A12 neemt u afslag 23, Veenendaal-WEST.

Vanuit Utrecht slaat u onderaan de snelweg linksaf.
Bij de eerste verkeerslichten voorbij McDonald’s gaat u rechtsaf, de Voorpoort.

Vanuit Arnhem gaat u onderaan de snelweg rechtdoor.
Bij de tweede rotonde neemt u de tweede afslag.

Of plan uw route met Google Maps.
 

 
BROCHURE