Emotiegerichte therapie in de praktijk

voorzijde eft in de praktijk
Donderdag 9 oktober 2014 Domstad Utrecht
Heeft reeds plaatsgevondenBrochure


Emotiegerichte therapie (EFT) is een zeer succesvolle therapievorm, ontwikkeld door Leslie Greenberg voor individuele behandelingen en door Sue Johnson voor partnerrelatie therapie. Deze masterclass was gericht op individuele therapie toepassingen.
 
EFT is een evidence-based behandeling, waarin emoties een cruciale rol spelen. Het gaat om het beter benutten respectievelijk herstructureren van iemands emotieschema’s. De therapeut helpt cliënten bij het bewust worden van (vaak onderliggende) emoties, ze te ervaren en er (nieuwe) betekenissen aan te geven, waardoor gedragsveranderingen mogelijk worden. Het uitgangspunt is dat emoties richtinggevend zijn: ze helpen ons bij het vinden van welke handelingen gepast, helpend en constructief zijn. Adaptieve emoties kunnen echter onder druk komen te staan door problematische ervaringen, waardoor mensen hun emoties gaan negeren, vervormen of onderdrukken. Therapie biedt de cliënt de mogelijkheid om nieuwe gevoelens tot zijn bewustzijn toe te laten, wat kan leiden tot nieuwe inzichten, een andere betekenisgeving en daarmee tot ander gedrag.

In de masterclass zette Roelf Jan Takens de uitgangspunten van emotiegerichte therapie uiteen en presenteerde hij de belangrijkste interventies aan de hand van voorbeelden en casussen.

Klik hier voor het artikel Emotiegerichte psychotherapie: een introductie.
 

Dr. Roelf Jan Takens is klinisch psycholoog-psychotherapeut en tot vorig jaar verbonden aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij is hoofdopleider van de specialistische beroepsopleiding tot klinisch psycholoog, supervisor en opleider in de cliëntgerichte psychotherapie. In zijn psychotherapie praktijk in Ouderkerk a.d. Amstel behandelt hij volwassenen en ouderen (individueel en echtparen). Hij publiceerde over diverse onderwerpen in binnen- en buitenlandse tijdschriften en was redacteur van verschillende tijdschriften (o.a. Tijdschrift voor Psychotherapie) en boeken (o.a. Handboek Gesprekstherapie).
 

Doelgroep
Psychologen, (psycho)therapeuten, eerstelijnspsychologen, psychiaters en iedereen die aan de slag wil met emotiegerichte therapie of op zoek is naar verdieping van zijn of haar kennis van emotiegerichte therapie.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij de FGzP en de VGCt.

Accreditatie is voor 3 punten verleend door de FGzP voor herregistratie van gezondheidszorgpsycholoog-specialisten.
 

Deelname aan de masterclass kost € 139,-
Dit is inclusief btw, koffie en thee.

Bovendien ontving elke deelnemer het boek Emotiegerichte therapie in de praktijk van Leslie Greenberg!
U ontvangt het boek tijdens de masterclass.

Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 9 september 2014 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 35,00 administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
 

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet ons gebouw voor u in de zijstraat.
Met de sneltram halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet ons gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Wij bieden u de mogelijkheid om bij onze receptie, tegen gereduceerd tarief, een dagkaart (uitrijkaart) te kopen (10 ipv 12 euro).
Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen). De tarieven zijn door de gemeente bepaald en bedragen € 3,41 per uur, € 23,78 voor een dagkaart (9.00 – 23.00 uur) en € 8,13 voor een avondkaart (19.00 – 23.00 uur).

Wij attenderen u en uw gasten ook graag op de mogelijkheid van parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Dit alles voor slechts 5,00 euro. Meer informatie vindt u op www.slimutrechtin.nl

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers
Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Naast het boek van Leslie Greenberg zijn er nog meer titels verschenen in de serie In de praktijk. Zie www.hogrefe.nl voor meer info. Hieronder een selectie. Klik op een van omslagen voor meer informatie.

In de praktijk - Schemagerichte therapieIn de praktijk - Rationeel emotieve gedragstherapieIn de praktijk - Psychodynamische therapieIn de praktijk - Positieve psychologieIn de praktijk - Oplossingsgerichte therapieIn de praktijk - Narratieve therapieIn de praktijk - Dialectische gedragstherapieIn de praktijk - Cognitieve gedragstherapieIn de praktijk - Acceptatie en commitmenttherapie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

voorzijde boek eft in de praktijk met schaduw
 
Alle deelnemers ontvingen het boek
Emotiegerichte therapie in de praktijk
van Leslie Greenberg!


Deze masterclass wordt georganiseerd door 11 congressen in samenwerking met Hogrefe Uitgevers.