Autismespectrumstoornissen en eetproblemen

voorzijde ass en eetproblemen
Donderdag 23 april 2015 Domstad Utrecht
Heeft reeds plaats gevondenBROCHURE


ASS en eetproblemen komen afzonderlijk geregeld voor. Maar we zien helaas steeds vaker eetproblemen en eetstoornissen ook bij mensen met ASS, zoals anorexia nervosa of een eetbuienstoornis.

Tijdens deze workshop werd ingegaan op de diagnostiek en behandeling van eetproblemen en eetstoornissen bij mensen met ASS. Hierbij kwamen de volgende onderwerpen aan de orde:

• Welke eetproblemen zien we bij mensen met ASS?
• 
Wat helpt bij de behandeling van eetproblemen bij 
mensen met ASS? 

• Is er een relatie tussen ASS en anorexia nervosa?
• 
Hoe weet je of er naast anorexia nervosa ook ASS is? 

• Wat kan helpen bij mensen met ASS en anorexia 
nervosa?

• Is er een relatie tussen ASS en eetbuien(stoornis)? 

• Wat kan de oorzaak zijn van eetbuien en wat helpt 
bij de behandeling? 

• Hoe zit het met boulimia nervosa en ASS? 


Recentelijk is er een nieuwe vragenlijst ontwikkeld waarmee eetproblemen bij mensen met ASS in kaart gebracht kunnen worden. Deelnemers kregen de vragenlijst en de handleiding uitgereikt.

Dr. Annelies Spek is klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Kennis Centrum van Bosman GGZ, www.autismekenniscentrum.nl.

Daarnaast is zij auteur van de succesvolle boeken Mindfulness bij volwassenen met autisme en ASS bij volwassenen.

Daphne van Dijk is ervaringsdeskundige.

Doelgroep
GZ-psychologen, klinisch (neuro)psychologen, therapeuten, psychiaters, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en iedereen die te maken heeft met volwassenen met autisme.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor:
• klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen bij de FGZP;
• psychiaters bij de NVVP.

De NVVP heeft de workshop met 3 punten geaccrediteerd voor psychiaters.
De FGZP heeft de workshop met 3 punten geaccrediteerd voor gezondheidszorgpsycholoog-specialisten.

Deelname aan de workshop kost € 125,-
Dit is inclusief btw, koffie en thee.
 
Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 26 maart 2015 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 35,00 administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet ons gebouw voor u in de zijstraat.
Met de sneltram halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet ons gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen). De tarieven zijn door de gemeente bepaald en bedragen € 3,41 per uur, € 23,78 voor een dagkaart (9.00 – 23.00 uur) en € 8,13 voor een avondkaart (19.00 – 23.00 uur).

Wij attenderen u ook op de mogelijkheid van parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Dit alles voor slechts 5,00 euro. Meer informatie vindt u op www.slimutrechtin.nl

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers

Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Hieronder treft u een selectie aan van een aantal uitgaven over autisme bij volwassenen.

Klik op de omslagen voor meer informatie.

Spek_Autismespectrumstoornissen bij volwassenenMindfulness bij volwassenen met autismeDiagnostiek van autismespectrumstoornissen bij volwassenCognitieve gedragstherapie bij autisme
behandeling autisme omslag defAspergirls