Autismespectrumstoornissen bij vrouwen

voorzijde ass bij vrouwen
Donderdag 25 september 2014 Domstad Utrecht
Heeft reeds plaatsgevondenBrochure


Autismespectrumstoornissen worden steeds vaker ook bij vrouwen vastgesteld. Toch is over ASS bij vrouwen nog weinig bekend. In deze workshop gaf Annelies Spek een update van de meest recente wetenschappelijke inzichten en Sigrid Landman vertelde hoe ze als vrouw autisme zelf beleeft.

Aan bod kwamen thema’s en vragen als:

• Waar moet je rekening mee houden bij diagnostiek bij vrouwen met ASS?
• Wat is het gevolg van de DSM-5 voor ASS bij vrouwen?
• Wat weten we over vrouwen met ASS en seksualiteit (seksuele gerichtheid e.d.)?
• Vrouwen met ASS en ouderschap en wat is je rol als hulpverlener?
• Welke thema’s spelen een rol in behandeling van vrouwen met ASS?
• Hoe pas je bestaande therapievormen aan op vrouwen met ASS?

Dr. Annelies Spek is klinisch psycholoog en hoofd van het Autisme Kennis Centrum van Bosman GGZ, www.autismekenniscentrum.nl.

Daarnaast is zij auteur van de succesvolle boeken Mindfulness bij volwassenen met autisme en ASS bij volwassenen. Een praktische gids voor volwassenen met ASS, naastbetrokkenen en hulpverleners.

Sigrid Landman is ervaringsdeskundige en auteur van onder andere de boeken Moederen met autisme en Wegens familieomstandigheden gesloten.

Doelgroep
GZ-psychologen, klinisch (neuro)psychologen, therapeuten, psychiaters, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en iedereen die te maken heeft met vrouwen met autisme.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd voor:
• klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen bij de FGZP;
• verpleegkundigen bij het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals;
• psychiaters bij de NVVP.

Accreditatie is verleend door:
• Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals: 3 punten.
• FGZP: 3 punten.
• NVVP: 3 punten.

Deelname aan de workshop kost € 125,-
Dit is inclusief btw, koffie en thee.
 
Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 25 augustus 2014 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 35,00 administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet ons gebouw voor u in de zijstraat.
Met de sneltram halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet ons gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Wij bieden u de mogelijkheid om bij onze receptie, tegen gereduceerd tarief, een dagkaart (uitrijkaart) te kopen (10 ipv 12 euro).
Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen). De tarieven zijn door de gemeente bepaald en bedragen € 3,41 per uur, € 23,78 voor een dagkaart (9.00 – 23.00 uur) en € 8,13 voor een avondkaart (19.00 – 23.00 uur).

Wij attenderen u en uw gasten ook graag op de mogelijkheid van parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Dit alles voor slechts 5,00 euro. Meer informatie vindt u op www.slimutrechtin.nl

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers

Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Hieronder treft u een selectie aan van een aantal uitgaven over autisme bij volwassenen.

Klik op de omslagen voor meer informatie.

Spek_Autismespectrumstoornissen bij volwassenenMindfulness bij volwassenen met autismeDiagnostiek van autismespectrumstoornissen bij volwassenCognitieve gedragstherapie bij autisme
behandeling autisme omslag defAspergirls