Affectfobietherapie in de praktijk

voorzijde-aft-in-de-praktijk-groot
Dinsdag 24 januari 2017 Domstad Utrecht
Heeft reeds plaatsgevondenBrochure


Gevoelens geven energie en kleur aan ons leven. Maar gevoelens kunnen ook beangstigend zijn. Als we bang zijn voor wat we voelen dan kunnen we een zogenoemde emotie- of affectfobie ontwikkelen. We trekken ons terug, durven niet meer kwetsbaar te zijn en krijgen last van spanning, onrust of vage lichamelijke klachten.
 
Affectfobietherapie is eind vorige eeuw ontwikkeld door Leigh McCullough. In AFT zijn psychodynamische, cognitief gedragstherapeutische en experiëntiële technieken geïntegreerd met als doel emoties weer toe te laten en te leren hanteren. Uit onderzoek blijkt dat vooral mensen met angst en depressieve klachten en mensen met ontwijkende en afhankelijke persoonlijkheidsproblematiek er baat bij hebben.

In de masterclass gaat Quin van Dam in op het behandelmodel, indicatiestelling en het kernconflict. Aan de hand van voorbeelden, interactie, rollenspel en DVD-materiaal laat hij zien hoe de afweer, gevoel, zelfbeeld en beeld van de ander kunnen worden geherstructureerd.

Programma
13.00 Registratie en koffie  
13.30 Hoe verloopt de therapie?
15.00 Pauze
15.15 Hoe werkt AFT?
16.45 Einde

De vragen die tijdens de masterclass aan bod komen:
• Uit welke theoretische en praktische onderdelen is AFT opgebouwd?
• Hoe formuleert de therapeut een individu-specifiek focus
• Welke behandeltechnieken gebruikt de AFT-therapeut?
• Voor welke patiënten is AFT geschikt (indicatiecriteria)?
• Waaruit bestaat de opleiding tot AFT therapeut?
 

quin-van-damQuin van Dam is klinisch psycholoog, psycho-analyticus, supervisor NVP, NPaV en NVPP. Hij werkt in eigen praktijk in Leiden en is ruim 20 jaar docent bij RINO Amsterdam. Ook begeleidt hij de intervisie van huisartsen met de Balintmethode.
 
 
 

Doelgroep
Psychologen, (psycho)therapeuten, eerstelijnspsychologen, psychiaters en iedereen die kennis wil nemen van affectfobietherapie of op zoek is naar verdieping van zijn of haar kennis van deze behandelvorm.

Accreditatie
Accreditatie is aangevraagd bij de NVP. De NVP heeft de masterclass met 3 punten geaccrediteerd.
 

Deelname aan de masterclass kost € 129,-
11 congressen is CRKBO geregistreerd, dus de deelnamegelden zijn vrij van BTW.
Deelname is inclusief koffie, thee én boek.

Elke deelnemer ontvangt het boek AFT in de praktijk!

Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 24 december 2016 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 45,- administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden en bent u het gehele bedrag verschuldigd. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
 

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet het gebouw voor u in de zijstraat.

Met de sneltram bij halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet het gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen).

U kunt ook parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Meer informatie vindt u op www.slimutrechtin.nl

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers
Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Kijk op www.hogrefe.nl voor meer informatie.

Affectfobietherapie in de praktijk van Quin van Dam is een uitgave in de serie In de praktijk. Hieronder ziet u een selectie van andere uitgaven in deze succesvolle serie. Klik op de omslagen voor meer informatie per titel.

voorzijde boek schemavoorzijde boek retvoorzijde boek psychodynamischevoorzijde boek oplossingsgerichtvoorzijde boek narratievevoorzijde boek dbtvoorzijde boek cgtvoorzijde boek actvoorzijde boek eft
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

omslag-aft-in-de-praktijk
 

Alle deelnemers ontvangen het boek
AFT in de praktijk van Quin van Dam!


Deze masterclass wordt georganiseerd door 11 congressen in samenwerking met Hogrefe Uitgevers.