Acceptatie en commitmenttherapie in de praktijk

voorzijde act in de praktijk

Vrijdag 6 november 2015 Domstad Utrecht
KLIK HIER VOOR DE PRESENTATIEBROCHURE


Acceptatie en commitmenttherapie is een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de cognitieve gedragstherapie. Vanuit ACT gedacht horen aversieve gedachten en emoties bij het menselijk bestaan. Psychopathologie ontstaat op het moment dat we deze ongewenste gedachten en gevoelens proberen te vermijden of te manipuleren.
 
Acceptatie is een actieve houding waarin vermijding wordt doorbroken en er ruimte en flexibiliteit ontstaat om gedrag af te stemmen op gekoesterde waarden. ACT gaat dan ook niet over het bestrijden of veranderen van aversieve gedachten, emoties of symptomen, maar om het commitment om ondanks alle emotionele pijn en belemmeringen trouw te zijn aan wie je wilt zijn en wat je met je leven wilt doen.

In deze masterclass behandelde Ando Rokx de zes processen van de zogeheten hexaflex door middel van experiëntiële oefening, theoretische uitleg en praktische toepassing (rollenspel).
 

Ando Rokx studeerde klinische psychologie aan de UvA en de postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog en psychotherapeut aan de RINO-NH. Hij was werkzaam in talloze sectoren in de GGZ. Momenteel is hij hoofd behandelzaken bij SolutionS, een private verslavingskliniek met vestigingen in het hele land.

Sinds 2006 heeft hij internationale opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van ACT. Daarnaast geeft hij zelf regelmatig workshops en lezingen en is hij (co-)auteur van verschillende boeken en artikelen over ACT.
 

Doelgroep
Psychologen, (psycho)therapeuten, eerstelijnspsychologen, psychiaters en iedereen die kennis wil nemen van acceptatie en commitmenttherapie of op zoek is naar verdieping van zijn of haar kennis van deze behandelingstechniek.

Accreditatie
De FGzPt heeft deze masterclass geaccrediteerd met 3 PE-punten voor klinisch (neuro)psychologen.
 

Deelname aan de masterclass kostte € 145,-
Dit is inclusief btw, koffie en thee.

Bovendien ontving elke deelnemer het boek ACT in de praktijk van Russ Harris
(ter waarde van €35,-).

Annulering
Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 9 oktober 2015 vindt restitutie plaats onder aftrek van € 45,- administratiekosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden. Zie voor meer informatie de deelnamevoorwaarden.
 

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Het gebouw is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, auto en te voet vanaf Utrecht Centraal station.

Routebeschrijving openbaar vervoer vanaf Centraal Station Utrecht

Lopend (ca. 10 minuten) uitgang Jaarbeursplein; dan Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken volgens het kaartje. Bij de stoplichten de grote weg met sneltram oversteken, u ziet ons gebouw voor u in de zijstraat.
Met de sneltram halte Graadt van Roggenweg uitstappen, u ziet ons gebouw direct in de zijstraat ten westen van de halte.

Routebeschrijving auto

Wij adviseren om gebruik te maken van de P+R Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17, volg de borden naar P+R Westraven. Vlak voor de parkeergarage stapt u op de sneltram richting Utrecht en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg bij ons voor de deur uit.

Vanuit alle richtingen borden Centrum/ Jaarbeurs aanhouden.
Zodra u op het Westplein (groot verkeersplein bij de Jaarbeurs/ NH hotel) aangekomen bent, volgt u de weg langs de sneltram richting zuid-west (stad uit). Dit is de Graadt van Roggenweg.
U neemt na het Westplein direct de parallelweg, daarna de eerste weg rechts (Koningsbergerstraat).

Volop parkeergelegenheid

De parkeerterreinen van de Jaarbeurs bieden volop parkeergelegenheid op loopafstand van de locatie (P1 ligt direct aan de overzijde van de Graadt van Roggenweg). Op onze eigen parkeerplaats aan de achterzijde van ons pand, kunt u weliswaar gratis, maar zeer beperkt uw auto kwijt. Daarbij geldt vol=vol. Voor mindervalide gasten reserveren wij op uw verzoek graag een plek.

Let op: in de wijk rondom het Cursus- en vergadercentrum is het betaald parkeren middels betaalautomaten (pinnen). De tarieven zijn door de gemeente bepaald en bedragen € 3,41 per uur, € 23,78 voor een dagkaart (9.00 – 23.00 uur) en € 8,13 voor een avondkaart (19.00 – 23.00 uur).

U kunt ook parkeren bij P+R Westraven. Gelegen direct aan de A12, voldoende overdekte parkeergelegenheid en met de sneltram bent u in 10 minuten bij Cursus en vergadercentrum Domstad. Dit alles voor 5,00 euro.

routekaart domstad
 

Hogrefe Uitgevers
Hogrefe Uitgevers geeft tests en boeken uit voor professionals in de psychologie, psychiatrie en psychotherapie. Naast het boek van Russ Harris zijn er nog meer titels verschenen in de serie In de praktijk.

Hieronder een selectie. Klik op de omslagen voor meer informatie.

voorzijde boek schemavoorzijde boek retvoorzijde boek psychodynamischevoorzijde boek oplossingsgerichtvoorzijde boek narratievevoorzijde boek dbtvoorzijde boek cgtvoorzijde boek actvoorzijde boek eft
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

omslag russ harris
 
Alle deelnemers
ontvingen het boek
ACT in de praktijk
van Russ Harris!


Deze masterclass wordt georganiseerd door 11 congressen in samenwerking met Hogrefe Uitgevers.